Daha önce yolda olduğu aktarılan işletme hesaplarına özel ücretli WhatsApp Premium paketi testlere çıkmaya başladı.
3-4 ay içerisinde işletmeler / şirketler için kullanıma sunulması beklenen WhatsApp Premium paketi geçtiğimiz aylarda direkt olarak firma tarafından duyurulmuştu. Ancak burada detaylı bilgiler verilmemiş, sadece şunlar aktarılmıştı: “Yıllar içinde, WhatsApp kullanan küçük işletmelerin nasıl büyüdüğüne şahit olduk ve bu işletmeleri daha fazla araçla desteklemek istiyoruz. Birçoğu WhatsApp Business Uygulamasını kullanmaya devam edecek olsa da bazılarının Bulut Tabanlı API uygulamasını kullanmak isteyeceğini öngörüyoruz.
Bu işletmelerin faaliyetlerini kısıtlı bir kitleden çıkarıp markalarını çevrimiçi olarak daha da tanıtmaları için 10 cihazda sohbet yöneterek yoğun sohbet trafiğini daha iyi yönetmelerini sağlama imkânı gibi birtakım gelişmiş özellikler üzerinde de çalışıyoruz.
Dahası, sohbete yönlendiren, uyarlanabilir yeni WhatsApp bağlantılarıyla işletmelerin çevrimiçi platformda müşterilerin dikkatini çekmesine yardım ediyoruz. Yeni bir premium hizmet kapsamında, bunları WhatsApp Business Uygulamasında isteğe bağlı ek hizmetler olarak bir ücret karşılığında sunmayı planlıyoruz. Yakında yeni bilgiler sağlayacağız.”
İşte bu altyapı en son Android ve iOS betalarında belirli şirketler üzerinden test edilmeye başlandı. WhatsApp Premium, WABetainfo tarafından bulunduğu kadarıyla şirketlere ilk aşamada iki farklı imkân tanıyacak. İlk imkân özel şirket bağlantısı olacak. Bu bağlantı (https://wa.me/şirketadı şeklinde) üzerinden şirket ile tüketiciler direkt ve hızlı şekilde bağlantı kurabilecek. Diğer imkân ise 10 cihaza kadar çoklu kullanım / hesap desteği olacak. Bu sayede şirketteki ekipler şirketin resmi WhatsApp hesabını, rahat şekilde toplu olarak yönetebilecek.
Yapılan açıklamaya göre şirketlere şu an sunulan mevcut özelliklerin hepsi ücretsiz kalmaya devam edecek. Sadece yukarıdakiler ve daha sonra gelecek bazı özellikler paralı olarak Premium aboneliği altında satılacak. Premium paket için şirketlerden ne kadar ücret istenecek henüz belli olmuş değil.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bu arada çatı şirketin başında yer alan Mark Zuckerberg, geçtiğimiz aylarda “New Monetization Experiences” isimli bir departman kurdu. Bu departmanın servisler için ücretli olarak satılacak özellikler hazırlayacağı aktarılmıştı. Bu departman kapsamında firma Facebook, Instagram ve WhatsApp için kullanıcılara satabileceği ekstra özellikler getirmek istiyor. Bunların ne olduğu ise halen bilinmiyor.
Bu servisler için işletmelere özel WhatsApp Premium gibi özel “Premium” paketler çıkarması olası duran Meta, bu konudaki planlarını yıl bitmeden netleştirebilir. Facebook, Instagram ve WhatsApp için sunulacak ekstra özellikler için ödeme yapacak çok sayıda kişinin olacağı tahmin ediliyor.
Sosyal medya platformları son dönemde farklı paralı paketler duyuruyor. Örneğin Telegram Premium sonrasında karşımıza en son Snapchat Plus aboneliği çıkmıştı. Twitter’da “Tweet Düzenleme” altyapısını paralı “Blue” paketinin altına gizledi.