reklamı kapat

POPÜLER

Twitter LOG Tasarım

Üçüncü parti Twitter uygulamalarına erişim kasıtlı olarak kesildi

Elon Musk sonrasında Twitter platformunda önemli değişiklikler oluyor. Bunlardan birisi daha kasıtlı olarak atıldı.

Dün sabah saatlerinde Tweetbot, Twitteriffic ve fazlası birçok üçüncü parti Twitter uygulamasında sorun yaşanmaya başlandı, bu servislere erişim kesildi. Başta Twitter API’ındaki değişiklikten kaynaklanan bir sorun olduğu düşünülüyordu. Ancak problemler çok uzun süredir garip şekilde çözülmedi, bu konuda halen net bir açıklama da yapılmadı. Bu yüzden Twitter’ın API merkezli değişikliği kasıtlı olarak yapmış olabileceği düşünülmeye başlanmıştı. Bunun düşünen birçok kişi haklı çıkmış gibi görünüyor. Çünkü The Information tarafından görülen Slack görüşmelerine göre değişiklik gerçekten üçüncü parti uygulamaları kesmek için kasıtlı olarak yapıldı. Bunun nedeni ise halen tam olarak bilinmiyor, The Information bu konuda bir bilgi elde edemediklerini aktarıyor.

Bu konuda sessiz kalan CEO Elon Musk, şu aşamada artık sadece ana Twitter uygulamasının kullanılmasını istiyor gibi görünüyor. Musk, Twitter’dan para kazanmak istiyor ve bunun için ana uygulamanın kullanımını artırması ve reklam gelirlerini yükseltmesi gerekiyor. Bunun üçüncü parti uygulamaları bitirecek olması ise pek hoş karşılanmıyor.

Geçtiğimiz günlerde platform ile alakalı ilginç bir haber de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda CEO Elon Musk bir duyuru yaparak yıllardır hesabına giriş yapmayan ve Tweet atmayan 1,5 milyar platform kullanıcının hesabı silinmeye başlanacak dedi. Temel olarak kullanılmayan hesapların kullanıcı adlarını boşa çıkarmaya başlayacaklarını duyuran Musk, bunun üzerinden para kazanmanın yolunu bulmuş gibi görünüyor.

Çünkü The New York Times’ın yeni haberine göre şirket, gelirlerini artırmanın farklı bir yolu olarak kullanıcı adlarını satmayı düşünüyor. Haber, Twitter’ın boşa çıkan kullanıcı adları için teklif verilebilecek çevrimiçi açık artırmalar düzenlemeyi düşündüğünü ve bu konuda çalışmalar yaptığını aktarıyor. Twitter henüz bu konuda bir açıklama yapmıyor ancak belirli kullanıcı adları için yüksek paraların verilebileceği düşünülüyor.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası