reklamı kapat

POPÜLER

USB4 Version 2.0

USB4 Version 2.0 ile hız mevcut kablolarda bile ikiye katlanacak

Bugün USB Promoter Group tarafından USB4 Version 2.0 için dikkat çeken bir duyuru yapıldı. Hızlar yakında gelecekte iki katına çıkacak.

USB bağlantısı hayatımızın ayrılmaz bir parçası ve sürekli olarak gelişiyor. USB Promoter Group tarafından yapılan duyuruya göre yıl sonunda USB4 Version 2.0 standardı tanıtılacak ve hızlar gerçek anlamda ikiye katlanacak. Yeni standart spesifik olarak 80Gb/s seviyesine kadar hız sunacak ve bu hız çok şaşırtıcı şekilde mevcut USB-C kablolar için de geçerli olacak. Yani uygun şartlarda hali hazırda satılan kaliteli mevcut kablolar da 80Gb/s hıza ulaşabilecek. Hız konusunda Thunderbolt 4 standardını da ikiye katlayacak altyapı, direkt olarak 80Gb/s kabloları da pazarın yeni standardı haline getirecek.

Mevcut kablolar ile iki kat yüksek hızın nasıl sunulacağı ya da bunun neden daha önce verilmediği şimdilik henüz tam olarak açıklanmış değil. Bu konudaki tüm detayların kasım ayı gibi netleşmesi bekleniyor. Arkasında Intel, Apple, Microsoft, HP ve Texas Instruments gibi devler yer alan USB Promoter Group, yeni dönem için kullanıcıları bilgilendirecek özel logolar hazırlayacak ve marka çalışmaları da yapacak.

USB tarafından bağlantı / aktarım hızlarının artması elbette herkesin hoşuna gidiyor. Yeni kapasite ile yıl sonunda güç ve görüntü aktarımı konusunda da hiç olmadığı kadar iyi hale gelecek USB altyapısı, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmayı sürdürecek.

USB4 Version 2.0 hızı yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

İLGİLİ HABERLER