reklamı kapat

POPÜLER

Üst seviye OPPO Find X8
Üst seviye OPPO Find X8

Üst seviye OPPO Find X8 serisi resmi olarak tanıtıldı

 - Güncelleme: 24 Ekim 2024 16:48

Üst seviye OPPO Find X8 serisi bugün Çin’de resmi olarak tanıtıldı. Telefonlarda kamera için özel bir butona yer veriliyor.

Küresel olarak satılacağı duyurulan yani sadece Çin pazarına özel olmayan OPPO Find X8 serisi, şu aşamada X8 ve X8 Pro olmak üzere iki farklı modelden oluşuyor. Güçlerini ortak olarak yüksek performanslı MediaTek Dimensity 9400 işlemciden alan telefonlardan X8 Pro’da 5.910 mAh, Find X8’de ise 5.630 mAh bataryaya yer veriliyor. 80W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli modeller, sırasıyla 6,78 inç ve 6,59 inç boyutlarında 120 Hz / 4.500 nit OLED ekranlar üzerine kuruluyor. Telefonların dünyaca ünlü Hasselblad imzalı kamera sistemleri ise oldukça güçlü. 32 megapiksellik F2.4 selfie kamerasıyla donatılan telefonlardan lazer temelli otomatik netleme özellikli X8 Pro’nun arkasında, “1 inç” 50 megapiksel F1.6 geniş açı + “1/2.51 inç” 50 megapiksel F4.3 6x periskop telefoto + 50 megapiksel F2.6 3x periskop telefoto + 50 megapiksel F2.0 ultra geniş açı kameralar bir araya getiriliyor. Normal X8’in arkasında ise “1/1.56 inç” 50 megapiksel F1.6 geniş açı + “1/1.95 inç” 50 megapiksel F4.3 3x periskop telefoto + 50 megapiksel F2.0 ultra geniş açı kameralara yer veriliyor. Telefonlar “OPPO Mag” aksesuar ailesine de destek veriyor. OPPO Mag aksesuarlar arasında ultra ince bir powerbank, 80W şarj destekli 20.000mAh powerbank ve soğutma fanlı bir 50W kablosuz şarj cihazı yer alıyor. Android 15 temelli Color OS 15 arayüzüyle çok sayıda yapay zeka özelliği getiren telefonlar, örneğin fotoğraflarda çıkan yansımaları kolaylıkla silebiliyor.

Küresel satış duyurusundan dolayı Türkiye’de de satılması olası OPPO Find X8 serisinin yan tarafında özel bir kamera butonu yer alıyor. iPhone 16 ailesindekine benzer bu buton, temelde bir deklanşör gibi görev yapıyor ve aynı zamanda üstünde kaydırma yapılarak zoom yapılmasına imkan tanıyor. Apple iPhone 16’da kullandığı kamera butonu hakkında şunları aktarmıştı: “Donanım ile yazılımın titizlikle entegre edilmesiyle elde edilen Kamera Denetimi, profesyonel kamera sistemini daha da çok yönlü hale getiriyor ve kamerayı hızlıca açmanın, fotoğraf çekmenin ve video kaydı başlatmanın yeni ve inovatif bir yolunu sunuyor.

Tıklama deneyimi güçlendiren dokunsal bir düğmeye, hafifçe basma hareketini destekleyen yüksek hassasiyetli kuvvet sensörüne ve dokunma etkileşimlerini mümkün kılan kapasitif bir sensöre sahip. Yeni kamera ön izlemesi, kullanıcıların Kamera Denetimi üzerinde parmaklarını kaydırarak çapıcı fotoğraflar ve videolar çekebilmeleri için kadraj belirlemesine ve zoom, pozlama veya alan derinliği gibi diğer denetim seçeneklerini ayarlamalarına yardımcı oluyor.

Bu sonbaharda Kamera Denetimi, hafifçe basarak odağı ve pozlamayı otomatik olarak kilitlemenizi sağlayan iki aşamalı bir deklanşör özelliğiyle güncellenecek. Böylece odak noktanızı kaybetmeden çekiminizi tekrar kadrajlayabileceksiniz. Ayrıca geliştiriciler Kamera Denetimi’ni Kino gibi üçüncü taraf uygulamalarda da kullanıma sunabilecek. Bu sayede kullanıcılar, çektikleri sahnenin farklı alan derinliğindeki pozisyonlarına da dahil olmak üzere odak noktaları atayabilecek ve beyaz dengesi ayarlayabilecekler.”

OPPO Find X8 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli