Uygulamaların toplam değeri 6 trilyon doları aşıyor
İnternete giriş yapılan cihazlarda mobil cihazların masaüstü bilgisayarları geride bırakmasının üzerinden çok zaman geçti. İnsanlar artık bilgisayarın başına oturup internette gezinmek yerine telefonundan hızlıca bilgiye erişmek istiyor. Hal böyle olunca uygulamaların önemi de katlanarak artıyor. Gelişmiş uygulamalar sayesinde istenen her türlü bilgiye birkaç dokunuşla erişilebiliyor veya istenen bi video izlenebiliyor. Gelecekle ilgili yapılan analiz, uygulamaların gelecekte hayatımızda ne kadar yer tutacağını en net şekilde ortaya koyuyor.
2021 yılı itibarıyla uygulama kullanırken geçirdiğimiz sürenin toplamda 3,5 trilyon saate ulaşacağı öngörülüyor. Bu rakam 355 milyon yıla denk geliyor. Bu da uygulama kullanımının ne kadar ciddi boyutlara ulaşacağını gösteriyor. Uygulamaların değerinde de önemli ölçüde bir artış yaşanması bekleniyor. Yine 2021 yılında uygulamaların toplam değerinin 6,3 trilyon doları aşacağı söyleniyor. 2016 yılında bu rakamın 1,3 trilyon olduğu düşünülürse beklenen büyüme epey etkileyici. Sağlık gibi alanlarda henüz uygulamaların etkilerinin net olarak görülmediği söylenirken farklı alanlarda uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte uygulamaların sayısının ve dolayısıyla değerinin çok daha artması bekleniyor.
Uygulama kullanımında zirveyi Çin temsil ederken ikinci sırada ise Amerika yer alıyor. Amerika’yı Japonya, İngiltere ve Hindistan takip ediyor. Analizlerin ne derece doğru çıkacağı ve uygulamalarının geleceğinin nasıl şekilleneceğini zaman gösterecek.