Aktivite bilekliği kısa bir süre incelediğimiz Honor Watch GS Pro modelinde olduğu gibi sağlık, egzersiz, stres ve uyku takibi özelliklerine sahip. Üst düzey akıllı saat modellerinde gördüğümüz SpO2 özelliği de bileklikte de yer alıyor. SpO2, kandaki basınç seviyesini ölçmeye olanak sağlıyor. Bu özellik kandaki oksijen satürasyon seviyesini ölçebiliyor. İnsan kanındaki oksijen seviyesinin yüzde 95-100 arasında olması normal kabul ediliyor. Yüzde 90’ın altındaki oksijen seviyesi düşük olarak kabul ediliyor. Optik kalp ritim sensörü ve yapay zekalı algoritmayla cihaz 7/24 nabız takibi de yapabiliyor. Kalp ritmindeki değişimleri de algılayabilen Honor Band 6, biraz önce de belirttiğimiz gibi stres ve uyku takibi de yapabiliyor.
TrueSleep 2.0 teknolojisine destek veren cihaz derin uyku, hafif uyku, REM uykusu, uyanık geçen süre ve yapılan şekerleme sayısı gibi ölçümleri de gerçekleştirebiliyor. Geceleyin bileğimizden çıkarmadığımız cihaz sabah kalktığımızda uygulama üzerinden uykuyla ilgili tüm bilgileri bize sundu. Uygun fiyatlı bir aktivite bilekliğinin uyku takibi yapabilmesi gerçekten de etkileyici. Uygulamadan bahsetmişken iOS ve Android için geliştirilen Huawei Sağlık uygulaması üzerinden detaylı bilgilere ulaşılabiliyor.
Performansını da test ettiğimiz cihaz bizlere akıcı bir deneyim yaşattı. Cihaza herhangi bir uygulama yüklenemese de egzersiz yetenekleri ve saat arayüzleri arasındaki geçişlerde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Bu arada cihaz uzun bir pil ömrüne de sahip. Honor’un belirttiğine göre cihaz pili tam olarak şarj edildiğinde 2 haftaya varan pil ömrüne sahip. Bizim test ettiğimiz sürede cihazın pil ömrü 10 gün dayandı. Ancak bu sürede cihazla yeni taşındığımız için Band 6 ile çok fazla geçirdik. Normal bir kullanımda Honor’un iddia ettiği süreyi yakalamak mümkün.