Redmi 12, MediaTek‘in Helio G88 işlemcisinden güç alırken; Redmi 13’e baktığımızda cihazda MediaTek Helio G91 Ultra işlemcisinin kullanıldığını görüyoruz. 12 nm’lik süreçle üretilen bu işlemci günlük hayatta kullanılan uygulamalar için yeterli bir performans sergiliyor. Telefon grafik performansına ihtiyaç duyan oyunları düşük grafik ayarlarında çalıştırabiliyor.
Eğer yüksek grafik ayarlarında akıcı bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız piyasada satılan farklı modellere de göz atabilirsiniz. Günlük hayatta çok fazla oyun oynayan biri değilseniz ve yaşantınızda Instagram, WhatsApp Messenger veya Mail gibi uygulamalar kullanan biriyseniz bu telefon sizin için iyi bir tercih olabilir. Telefonu Geekbench 6 uygulamasında da test ettik. Cihazın uygulamanın tek çekirdek performansından 405 puan, çok çekirdek performansından 1.413 puan aldı. Telefonun ekran ve pil ömrü performansını da test ettik. Cihazda bir önceki modelde olduğu gibi 6,79 inçlik IPS LCD ekran bulunuyor. Yeni modelde 120 Hz’lik yenileme hızı sunan bir ekran görmeyi istesek de Redmi 13’ün ekran yenileme hızı 90 Hz. 60 Hz’e kıyasla daha akıcı bir ekran deneyimi sunan telefonun ekran parlaklık değeri ve piksel yoğunluk değeri Redmi 12 ile aynı.
Ekran parlaklığı maksimumda 550 nite çıkabilen telefonun ekran piksel yoğunluk değeri ise 396 ppi. Fiyatına göre başarılı bir ekran performansı sunan telefonun pil ömrü performansından da memnun kaldık. Redmi 12’de 5.000 mAh kapasiteli pil yer alırken yeni modeldeki pil kapasitesi 5.030 mAh. Tüm günü rahatlıkla çıkarabilen telefon hızlı şarj konusunda da iyileştirme sunuyor. Bir önceki modelde 18 watt’lık bir şarj desteği sunulurken yeni modelde şarj desteği 33 watt. Telefonun pili kutudan çıkan 33 watt’lık adaptörle şarj edildiğinde yaklaşık 50 dakikada tamaman şarj olabiliyor. Cihazda kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj özellikleri ise mevcut değil.