Vivo Y11s’in kutu içeriğinden 10 watt gücünde bir adaptör ve micro-USB-USB kablo çıkıyor. USB-C bağlantısının standart hale geldiği günümüzde Vivo Y11s’te microUSB yerine USB-C’nin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Kutu içeriğinden kablolu bir kulaklık da çıkmıyor. Telefonun tasarımına dönecek olursak Y11s’in gövdesinde plastik malzemesi yer alıyor. Giriş seviyesi telefonlardan alışık olduğumuz bu malzeme üst segment telefonlardaki premium bir havayı sunamasa da Vivo Y11s yine de iyi bir malzeme kalitesine sahip.
Arka tarafıyla dikkat çekici bir görünüm sunan telefon parmak izlerini ise ne yazik ki gösteriyor. Ön tarafa bakıldığında damla çentikli bir tasarımın kullanıldığını görüyoruz. Biraz önce de belirttiğimiz gibi telefonda 6,51 inç boyutunda IPS LCD ekran bulunuyor. Arta tarafa dönecek olursak sol köşeye konumlanmış üçlü kamera sistemi mevcut. Telefonun sol tarafında SIM kart/microSD kart yuvası yer alırken, cihazın sağ yanında ses tuşları ve güç tuşu bulunuyor.
Güç tuşuna entegre edilen parmak izi sensörü de yeterli bir performansa sahip. Üst tarafta herhangi bir bağlantının veya girişin kullanılmadığı telefonun alt tarafında 3.5 mm kulaklık girişi, microUSB ve hoparlör ızgarası mevcut. Telefonda ne yazik ki tek hoparlör yer alıyor. Bu hoparlörün sunduğu deneyimin ise daha iyi olmasını beklerdik. Çift SIM kart desteği de sunan telefonun performansına değinelim