Volkswagen ve Google, myVW için bir araya geldi

24 Eylül 2024 15:39

Alman otomobil devi Volkswagen ve internet devi Google, myVW mobil uygulaması için bir araya geldi. Odak nokta üretken yapay zeka.

Volkswagen Atlas ve Atlas Cross Sport sürücülerine artık myVW akıllı telefon uygulaması üzerinden bir üretken yapay zeka destekli sanal asistan sunuluyor. Google Cloud ile kurulan ortaklık sayesinde hazırlanan altyapı, kişilerin araçlarıyla alakalı sorulara hızlı bir şekilde cevap almasını olanak tanıyor. Sürücüler sesli asistana araç özelliklerinin nasıl çalıştığı ya da yaşadıkları sorunlar hakkında sorular yöneltiyor, “Gemini” temelli sesli asistan uygun cevabı bularak ve devam sorularına cevap vererek çözümler üretebiliyor. Bu sistemin yakında diğer araçlar için de sunulacağı belirtiliyor. Volkswagen bundan önce ChatGPT destekli IDA sesli asistanını kullanıma sunmaya başlamasıyla ses getirmişti. Volkswagen, OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka sistemi ChatGPT’yi araçlarına entegre etme konusunda uzun zamandır çalışıyordu. Bu çalışmalar sonunda tamamlandı ve ChatGPT destekli IDA sesli asistan tüm ID. serisi araçlar için kullanıma sunuldu. Buna ek olarak yeni Golf, Tiguan ve Passat modellerine de gelen altyapı, kişilere sesli olarak sordukları hemen her soruya cevap verebiliyor.

Örnek olarak Volkswagen, ChatGPT’den size turistik yerleri veya tuttuğunuz takımın dün gece nasıl oynadığını anlatmasını isteyebileceğinizi söylüyor. Şirket, sistemin çocuklarınızın matematik problemlerini çözmelerine bile yardımcı olabileceğini belirtiyor. Volkswagen, altyapıyı kullanmak için araç sahiplerinin yeni bir hesap oluşturmalarına veya yeni bir uygulama indirmelerine gerek olmadığını da aktarıyor. Sistem şu aşamada İngilizce (ABD ve İngiltere), İspanyolca, Çekçe ve Almanca dillerinde görev yapıyor.

Volkswagen haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş