WhatsApp için geliştirme çalışmaları sürüyor. Bu sefer “Sohbette Tut: Gönderici Olarak Yeni Süper Gücünüz” adımı masada.
WhatsApp, yaptıkları yeni güncelleme hakkında kendisi şunları aktardı: “Süreli Mesajlar sayesinde artık yüz yüze konuşmalarda olduğu gibi, sohbetler de kalıcı olmak zorunda değil. Elbette mesajların yanlış ellere geçmesini önleyen bu gizlilik katmanına rağmen, bazen bir sesli notun veya önemli bir bilginin kayıtlı kalmasını da isteyebilirsiniz. Bugün, ileride ihtiyaç duyabileceğiniz mesajları kayıtlı tutabilmeniz amacıyla, göndericiye özel bir süper güç veren “Sohbette Tut” özelliğini kullanıma sunuyoruz. Gönderen siz olduğunuz sürece, başkalarının mesajı tutup tutamayacağını belirleme seçiminin de size ait olması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, birisi bir mesajı tuttuğu zaman göndericiye bildirim gönderilecek ve gönderici isterse tutma kararını veto edebilecek. Başkalarının mesajınızı tutamayacağına karar verdiğinizde bu karar nihaidir, mesajı başka hiç kimse tutamaz ve zamanlayıcı dolduğunda mesaj silinir. Bu sayede, gönderdiğiniz mesajların nasıl korunduğuna dair nihai söz hakkı size ait olur. WhatsApp’ınıza kaydettiğiniz mesajlar yer işareti simgesiyle gösterilir. Bu mesajları Tutulan Mesajlar klasöründe, sohbete göre organize edilmiş şekilde görebilirsiniz. İnsanların bu yeni güncellemeden ve ihtiyaç duydukları mesajları tutma esnekliğinden keyif alacağını umuyoruz. Bu özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde kademeli olarak kullanıma açılacak.”
WhatsApp için başka geliştirme çalışmaları da yapılıyor. Örneğin dün WhatsApp’ın kullanıcıların mesajlaşma deneyimini geliştirmek için Lottie ile animasyonlu emojiler üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı. Bu özellik şu an masaüstünde beta olarak test ediliyor ve yakın zaman içerisinde herkes için kullanıma çıkması bekleniyor. Uygulama için bazı ufak ancak olumlu karşılanacak tasarımsal güncellemeler de planlayan firma, yakında kişilerin başkalarına iletilen resimlere, videolara, GIF’lere ve belgelere özel açıklama eklenmesine imkân tanıyacak. Uygulamaya aynı zamanda ayarlar içerisinde arama altyapısı da dahil edilecek. Bu sayede aranan ayar yazı üzerinden filtrelenerek kolaylıkla bulunabilecek.