Alanın lideri olmayı sürdüren WhatsApp için bugün daha önce sızıntıları yapılan “Favoriler” altyapısı duyuruldu.
WhatsApp, bugün en önemli kişi ve gruplara hızlı erişim sağlayan “Favoriler” filtresini tanıttı. Hem “Sohbetler” hem de “Aramalar” tarafında atılan adım sayesinde biraz daha kullanışlı bir altyapı elde ediliyor. Bir süredir bazı kullanıcılar üzerinde test edilen altyapının, önümüzdeki haftalarda eksiksiz olarak herkese açılması bekleniyor. Yeni süreç hakkında firma kendisi şunları aktarıyor: “WhatsApp’ta favorilerinize odaklanmak artık çok daha kolay. Bugünden itibaren, en önemli kişileri ve grupları aramalar sekmenizin en üstünde ve sohbetleriniz için filtre olarak hızlıca bulabilirsiniz. Ailenizle aranızdaki grup sohbetinden en iyi arkadaşınıza kadar tüm “favorileriniz” sohbetlerinizde ve aramalarınızda aynı olacak, böylece onları aramalar sekmesinden de hızlıca arayabileceksiniz. “Favorilerinize” ekleme yapmak için: Sohbetler ekranınızdan “favoriler” filtresini seçin ve oradan kişilerinizi veya gruplarınızı seçin. Aramalar sekmesinden “Favorilere ekle” düğmesine dokunun ve kişilerinizi veya gruplarınızı seçin. Alternatif olarak, Ayarlar > Favoriler > Favorilere Ekle’ye giderek “favorilerinizi” ayarlardan yönetebilir ve listeyi istediğiniz zaman yeniden sıralayabilirsiniz.”
WhatsApp için başka özellikler de geliyor. Örneğin WABetaInfo tarafından bulunan “Google Çeviri” entegrasyonu sayesinde kullanıcılar, anlamadıkları dildeki mesajları direkt olarak uygulama içerisinde istedikleri başka bir dile çevirebilecek. Bu altyapıda çeviri direkt olarak cihazda gerçekleşecek (bunun için sisteme dil paketi indirilmesi gerekecek), yani mesajlar Google’ın sunucularına gitmeyecek. Herkese ne zaman açılacağı bilinmeyen özellik, başta sadece belirli dillere destek verecek. WhatsApp daha önce de sesli mesajları Android tarafında da yazıya dökecek olmasıyla gündeme gelmişti. İlk olarak iOS betasında karşımıza çıkan sesli mesajları yazıya döken altyapı, kısa süre önce Android uygulamasının beta sürümünde de test edilmeye başlandı.
Halen herkese ne zaman açılacağı bilinmeyen imkan, 150 MB’lık bir veri setinin indirilmesini gerektiriyor ve direkt olarak cihaz içinde dönüştürme yapıyor. Kişilerin sesli mesajlarda söylenenleri müsait olmadıkları zaman yazılı olarak görmesine imkan tanıyan özellik, şu anda beş farklı dile destek veriyor ve bunlar arasında Türkçe yer almıyor. Birçok durumda ya da konumda sesli mesajlar dinlenemiyor, yazılı bir alternatif gerçekten güzel görünüyor.