Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımlardan olmayı sürdüren WhatsApp için birçok yeni özellik geliştiriliyor.
WhatsApp, sürekli olarak geliştiriliyor ve güncelleniyor. Firmanın planlarını önceden bularak gözler önüne seren WABetaInfo’ya göreyse şu an bir “gizli kod” sistemi de geliştiriliyor. Bu “Sohbet Kilidi” merkezli yeni sistem için firma, “Gizli kod, kilitli sohbetleri arama çubuğunda bulmanızı veya kilitli sohbetlere hesaba bağlı diğer cihazlarda erişmenizi sağlar.” açıklamasını yapıyor. Kişilerin bir kelime ve emoji ile gizli kod oluşturmasını sağlayacak şirket, yakında kullanıcılarına sohbet kilitlerini tüm bağlantılı cihazlarında senkronize etme olanağı sunacak gibi görünüyor. “Sohbet Kilidi” özelliği bir süredir sunuluyor ve şöyle açıklanıyor: “Bir sohbeti kilitlemek, bu yazışmayı gelen kutusundan çıkarır ve yalnızca cihazınızın parolasıyla veya parmak izi gibi biyometrik bilgilerle erişilebilen, kendine özel bir klasörün içine yerleştirir. Ayrıca bu sohbetin içeriğini bildirimlerde de otomatik olarak gizler.” Uygulamaya yakında kullanıcı adı alma özelliği de gelecek. Bu konuda herkese açık beta testlerine başlamaya hazırlanan firma, bu özellik ile kişilere bir gizlilik katmanı daha sunmak istiyor. WhatsApp kullanıcı adı özellikle belirtildiği kadarıyla hesaplara giriş yapmak için hazırlanan alternatif bir yöntem değil. Bu kullanıcı adları mesajlaşma amacıyla kullanılacak ve telefon numaranızı rahatlıkla gizlemenize yardımcı olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mesaj eklenti menüsünde daha modern bir tasarım test eden firma, ayrıca sohbet içine mesaj sabitleme özelliği de test ediyor. Burada şimdilik 7 gün, 24 saat ve 30 günlük sabitleme deneniyor. Geçtiğimiz hafta mesajlaşma tarafında yeni metin biçimlendirme araçları üzerinde çalıştığı da ortaya çıkan firma, başka geliştirme çalışmaları da yapıyor.
Örneğin uygulamaya yakında faydalı bir hızlı cevap özelliği eklenecek. Bu sayede tarafınıza gönderilen bir fotoğraf, video ya da GIF’e direkt olarak içindeyken hızlı cevap verebileceksiniz. Yani açılan medyanın en altında ayrı bir cevap verme bölümü olacak, cevap vermek için geriye dönmeye gerek kalmayacak.
Kanallar için hızlı bağlantı kopyalama özelliği getirmek adına da çalışan firma, şu an yazarak çıkartma oluşturma gibi üretken yapay zeka temelli özellikleri de yavaş yavaş dağıtıma çıkarmaya başlamış durumda. Altında kanalların da yer aldığı yeni “Güncellemeler” bölümüne bir arama sistemi getirecek WhatsApp, bu sayede kişilerin yeni kanalları ve güncellemeleri bulmasını kolaylaştıracak.
Durum konusunda da bazı iyileştirmeler planlayan şirket, bunlara ek olarak kişilere yakında kanallarda paylaşılan medya içeriklerinin cihazlardan otomatik olarak kaldırılacağı süre için seçme şansı tanıyacak. Çok uzun zamandır beklenen özel iPad uygulaması üzerindeki çalışmaları da sürdüren firma, parolasız gelecek ışığında geçiş anahtarları desteğini de kullanıma sunmak adına beta sürümlerde testler gerçekleştiriyor.