WhatsApp üzerinden erişilebilen ChatGPT için görsel ve sesli girdi desteği geldi

04 Şubat 2025 11:49

WhatsApp üzerinden erişilebilen ChatGPT için görsel ve sesli girdi desteği geldi. Sohbet botunun yetenekleri sunulduğu her yerde artıyor.

ChatGPT’ye bir süredir “1-800-242-8478” numarası üzerinden WhatsApp aracılığıyla da erişim sağlanabiliyor. Sorduğunuz sorulara hızlı bir şekilde cevap veren üretken yapay zeka, artık görsel ve sesli girdi desteğine de sahip. Bu sayede kullanıcılar sohbet botuna sorularını sesli olarak gönderebiliyor ya da analiz etmesi için görseller paylaşabiliyor. Daha önce sadece yazılı girdi desteği olan servis, bundan önce Deep Research aracı ile gündeme gelmişti. En son 03-mini’yi ücretsiz abonelerle beraber herkese açmasıyla ses getiren OpenAI, yeni hazırlanan Deep Research aracını ilk olarak ChatGPT Pro abonelerine açtı. Daha sonra Plus ve Team kullanıcılarına açılacak derin araştırma aracı, kompleks görevlere odaklanıyor ve internette detaylı araştırmalar yapabiliyor. Verilen komutlara göre kapsamlı bir rapor oluşturmak için yüzlerce çevrimiçi kaynağı bulan, analiz eden ve sentezleyen sistem, süreçte internette gezinme ve veri analizi için optimize edilmiş özel bir “o3” modelini kullanıyor. Büyük miktarda metin, resim ve PDF arama, yorumlama ve analiz etme süreçleri için akıl yürütme kullanan Deep Research hakkında şirket, “…AGI’yi geliştirme hedefimize yönelik önemli bir adım..” açıklamasını yapıyor.

Bundan önce “Operatör / Operator” sistemi ses getirmişti. Kullanıcıların yerine internet sitelerinde işlemler gerçekleştirebilen “Operatör / Operator” sistemi geçtiğimiz hafta ABD’deki ChatGPT Pro kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Şu anda önizleme sürümünde olan web temelli sistem, şirket tarafından “İhtiyaç duyulan görevleri yerine getirmek üzere kendi tarayıcısını kullanabilen bir yardımcı” olarak tanımlanıyor. Herkese açıldığı zaman buradaki bağlantıdan kullanılabilecek Operatör, yazılı komutlar üzerinden kendi tarayıcısında açtığı bir web sayfasındaki tüm öğeleri analiz edebiliyor, ihtiyaç halinde yazı girebiliyor, butonlara tıklayabiliyor veya sayfada kaydırma yaparak gezebiliyor.

Gerçekleştirdiği tüm adımları gerçek zamanlı olarak gözler önüne seren Operatör, kullanıcılara bi yemek rezervasyonu yapma ya da uygun otelleri bulma gibi birçok konuda ciddi zaman kazancı sağlama potansiyeli ortaya koyuyor. Operatör kendi kendini düzeltmek için düşünebiliyor ve eğer takılırsa kontrolü doğrudan kullanıcıya bırakıyor. Bir web sitesi oturum açma gibi hassas bilgiler istediğinde kontrolü kullanıcıdan devralmasını isteyen sistem, ileride ChatGPT’nin bir parçası olarak tüm ücretli abonelere açılacak.

ChatGPT yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş