Wonderbook: Book of Spells incelemesi

04 Mart 2013 10:16


EXPECTO PATRONUM! HEPİMİZİN HAYALİ BİR SİHİRBAZ GİBİ BÜYÜLÜ BİR DEĞNEK SALLAYABİLMEKTİR. KİMİ ZAMAN HAYATIN ZORLUKLARINA KARŞI “ELİMİZDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK OLSA…” DERİZ. PEKİ YA BU SİHİRLİ DEĞNEK PLAYSTATİON MOVE CİHAZI OLSA VE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÜNYA BİR ANDA HOGWARTS’TA BELİRSE?

PlayStation markası platforma özel oyunlarına her geçen gün yenilerini katmaya ve yaratıcı projelere destek vermeye devam ediyor. Wonderbook da bu stratejinin bir parçası olarak uzunca bir süredir tanıtılmaya devam ediyordu. Muhtemelen birçoğumuz Harry Potter kitaplarını okuduktan, filmlerini izledikten sonra bizi o dünyaya biraz daha yaklaştıracak oyunları denedik ama maalesef aradığımızı pek bulamadık. Zira Harry Potter oyunlarının çoğu tekdüze aksiyon oyunları olarak çıktı karşımıza. Hatta hatırlayacak olursanız daha önce PS Move cihazını sihirli bir değnek olarak kullanma fikri yine PS özel oyunlarından biri olan Sorcery tarafından denenmişti ancak kimi ciddi oynanabilirlik problemleri yüzünden oyun beklentilerimizin altında kalmıştı. Wonderbook ise tamamen farklı bir konsept, yeni bir deneyim. Bu oyunda elinizdeki sihirli değnekle düşmanlara karşı büyü yapmak dışında, bu büyüleri nasıl yapacağınızı öğreniyor ve artırılmış gerçeklik ile bu büyülerin ekrandan taşıp sizi içine almasını hayretle izliyorsunuz. Evet, Wonderbook bir artırılmış gerçeklik oyunu ve oynamak için PS Move cihazı dışında, kitap aparatını ve PS Eye kamerasını kullanıyorsunuz. Wonderbook özellikle genç oyuncular ve içindeki çocuğu yaşatmayı sevenler için oldukça özel bir deneyim sunuyor.

KAYBOLAN GERÇEKLİK
Artırılmış gerçeklik oyun dünyasının uzunca bir zamandır peşinde olduğu bir konu. Gerçek hayat ve dijital ortamı iç içe geçirmek için oyun yapımcıları uzunca bir zamandır çalışmalar yürütüyor. Örneğin daha önce PSP için geliştirilen Invisimals adlı oyunda, PSP kamerasıyla etrafta görünmeyen yaratıkları kameramızla avlamaya çalışıyorduk. Aslına bakarsanız Wonderbook’un teknolojisi çok yeni değil ancak konsept olarak ilk kez uygulanan bir deneyim ile karşı karşıyayız. Oyun, Harry Potter evreninde geçiyor ve büyü okulu Hogwarts’ta bir öğrenci olarak oyuna başlıyorsunuz. Oynamadan önce PS Eye kamerasını kurmanız ve PS Move cihazınızı hazır bulundurmanız gerekiyor. PS Eye’ın hem sizi hem de Wonderbook’u görmesi gerekiyor. Eğer koltukta oturacaksanız önünüze bir sehpa çekerek oyunu en iyi deneyim ile oynayabilirsiniz. Wonderbook gerçekten muhteşem çalışan bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor. PS Eye, Wonderbook’un üzerindeki şekilleri oyunun içinde farklı görsellere dönüştürerek sizi bambaşka ortamların içine sokuyor. PS Move da ekranda sihirli değnek olarak görev yapıyor. Öncelikle büyüleri nasıl yapacağınızı öğreniyorsunuz. Büyü yapabilmek için Move’u belli şekillerde oynatmanız gerekiyor. Doğru yaptığınız takdirde Wonderbook size sürprizlerini açık etmeye başlıyor. Örneğin, ateş temelli bir büyü çıkarırken Wonderbook’un üzerinde kocaman bir delik açılıyor ve içinden minik bir ejderha çıkıp kitabı ateşe veriyor. Hemen ardından elinizle hızlı hareketlerle kitabı söndürmeye çalışıyorsunuz. Bu şekilde 20 klasik Harry Potter büyüsü öğrenebiliyorsunuz. Öğrendiğiniz her büyünün seviyeleri var. Öncelikle bir büyüyü nasıl yapacağınızı öğreniyorsunuz. Ardından bunu basit şekillerle uygulayabiliyorsunuz. Örneğin, kilerden fareleri kovalamak gibi… Yaptığınız büyüler pratikle güçlendikçe objeler üretmeye ve düello yapabilir hale geliyorsunuz. Oyundaki bu seviye sistemi size ilerlemek ve büyüleri daha iyi çıkarabilir hale getirmek için gerekli olan motivasyonu sağlıyor. Oyun başlangıçta alışık olduğumuz türdeki diğer oyunlar kadar çeşitli gelmeyebilir ancak oynamaya devam ettikçe Book of Spells size sürprizlerini yavaş yavaş açık ediyor. Büyü hareketlerini kıvırmaya başladıkça Wonderbook’un canlanması ve bunu sürekli olarak farklı animasyonlarla gerçekleştirmesi cidden çok hoş. Aklınıza sadece yaşı genç oyuncuların hoşuna gidecek bir deneyim gelmesin. Fantastik anlatıları seven her yaştan oyuncu Wonderbook’un başında keyif alacaktır.

Sayfa: 1 2 3 4

Paylaş