reklamı kapat

POPÜLER

X Twitter LOG Tasarım

X üzerindeki para kazanma sistemi güncelleniyor

 - Güncelleme: 10 Ekim 2024 09:42

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alarak hayatımızın bir parçası haline getirdiği platform X, para kazanma sistemini güncelliyor.

İçerik üreticilerin X üzerinden para kazanması için devreye alınan gelir paylaşımı programında önemli bir değişiklik yapıldı. Artık yanıtlardaki reklamlar ödemede rol oynamayacak. Yeni dönemde Premium kullanıcıların içeriğinizle ne kadar etkileşimde bulunduğuna bakılarak ödeme yapılacak. Bu bağlamda Premium’a abone olan takipçiler, takip ettikleri kişinin içerikleriyle etkileşime geçtiklerinde onu doğrudan desteklemiş olacak. Genel olarak ne kadar çok Premium abone ve abone etkileşimi olursa, içerik üreticiler o kadar çok gelir elde edecek. Bu konuda şirket tarafından yapılan açıklamada şunlar aktarıldı: “Algoritmalarımız yanıtlar, beğeniler, yer imleri ve içeriğinizi görüntüleme süresi gibi etkileşimleri analiz ederek izleyici etkileşimini değerlendirir. Bu faktörler doğrudan ödemenize katkıda bulunur. Yalnızca Premium kullanıcılardan gelen gerçek etkileşimler kazancınıza dahil edilir.”

X bundan önce şirketin sahibi olan Elon Musk’ın X üzerindeki kalın yazı tipinin aşırı kullanımından rahatsız olmasıyla gündeme gelmişti. Musk bu konuda X hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Kalın yazı tipinin X üzerindeki aşırı kullanımı nedeniyle bu yapıyı ana zaman çizelgesindeki görünümden kaldıracağız. Kalın yazılmış herhangi bir şeyi görmek için gönderi ayrıntılarına tıklamanız gerekecek. Aynı şey italik yazılar ve diğer biçimlendirmeler için de geçerli olacak. Çünkü bu yapıları daha fazla öne çıkmak için kötüye kullanılıyorlar. Gözlerim kanadı!”

Bundan önce platformla alakalı olarak maddi bir detay gündeme gelmişti. Yapılan son hesaplamalara göre Twitter ismi kullanılırken Elon Musk tarafından 44 milyar dolara alınan X platformunun değeri şu anda 9,4 milyar dolar seviyesinde yer alıyor. 9,4 milyar dolarlık değer, Musk’ın Twitter’ı satın almasına yardımcı olan varlık yöneticisi Fidelity’in yeni tahmini üzerinden gündeme gelmiş durumda. Fidelity, X’e yaptığı 19,66 milyon dolarlık ilk yatırıma şu anda sadece 4,18 milyon dolar değer biçiyor, buradan hesapla bulunan 9,4 milyar dolarlık değer 44 milyar dolara kıyasla devasa bir düşüşü gözler önüne seriyor.

Bu arada X yakında herkese açık gönderilerinizi engellediğiniz hesaplara görünür kılacak. Halen ne zaman devreye alınacağı bilinmeyen bu değişiklik, şimdiden tepki çekmiş durumda. Elon Musk tarafından doğrulanan yeni dönemde engellenen hesap sahipleri, kendilerini engelleyen kullanıcılarla etkileşime giremeyecek fakat paylaşımlarını görebilecek.

X gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli