reklamı kapat

POPÜLER

16 güne varan pil ömrü sunan aktivite bilekliği; Xiaomi Smart Band 8 incelemesi

 - Güncelleme: 07 Şubat 2024 18:51

Xiaomi Smart Band 8

XIAOMI SMART BAND 8 TASARIM

Aktivite takip cihazı tasarım açısından Mi Band 7’den tasarım ve boyut olarak çok büyük bir farka sahip değil. Yakından bakıldığında farklılıkların anlaşıldığı yeni model metal bir çerçeveye ve doğrudan cihaza bağlanan yeni bir kayış mekanizmasına sahip. Gün boyu kolumuzdan çıkarmadığımız bileklikte kayış değiştirmek ise çok kolay. Cihazda kayış değiştirmek için cihazın alt tarafında yer alan tuşa basmak yeterli oluyor.  Bizim incelediğimiz modelin kayışı silikon olsa da kullanıcılar farklı kayış seçeneklerini tercih ederek cihazın farklı görünmesini de sağlayabiliyor.

Bir önceki modelin kayışları ne yazik ki bu modelle uyumlu değil. Mi Band 7, 13 gram ağırlığında iken yeni modelin ağırlığı 14 gram. Ağırlık açısından bir önceki model ile hemen hemen aynı ağırlıkta olan yeni modeli konfor açısından başarılı bulduk. Biz aynı zamanda saatin siyah gövdelini modelini test etsek de cihazın piyasada altın renkli modeli de bulunuyor. Aktivite bilekliği 5 ATM suya dayanıklılık sertifikasına sahip olduğu için 50 metre derinliğe karşı koruma sağlıyor.

Xiaomi Smart Band 8 modelinde kullanılan metal çerçeve cihazın hem şık hem de dayanıklı olmasını sağlıyor. Aktivite takip bilekliği bir önceki modelde olduğu gibi sağlık yetenekleriyle öne çıkıyor. Cihazda 24 saat boyunca kalp ritmini ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilen sensörler yer alıyor. Uyku ve stres takibi de yapabilen bileklik Xiaomi’nin belirttiğine göre 151 farklı egzersiz moduna destek veriyor. Cihazın elde ettiği tüm bu veriler iOS ve Android’li telefonlar için geliştirilen Mi Fitness uygulaması üzerinden sunuluyor. Detaylı egzersiz verilerini saklayabilen bu uygulama üzerinden ilerlemeler kolayca görüntülenebiliyor. Bu veriler aynı zamanda üçüncü parti popüler uygulamalardan Strava‘ya ve Apple Sağlık uygulamasına da senkronize edilebiliyor. Selefinde olduğu gibi bu modelde de ne yazik ki GPS özelliği bulunmuyor. Genellikle üst segment cihazlarda gördüğümüz bu desteğin olmaması üzücü olsa da cihazın uygun fiyatını göz önüne aldığımızda bu durum çok da büyük bir sorun değil.

Mi Fitness uygulaması üzerinde çok sayıda saat arayüzü bulunsa da bu arayüzleri Android’li telefonlar üzerinden yapılabiliyor. iOS tarafında mağaza üzerinden saat arayüzü ne yazik ki değiştirilemiyor. Cihazda bildirimleri görebilmek de mümkün. Telefonlara gelen mesajlar bildirim olarak gelse de bu mesajları cevaplandırmak mümkün değil.  Cihazda hoparlör veya mikrofon da bulunmadığı için cihaz üzerinden telefon görüşmeleri de yapılamıyor. Hava durumunu kolay bir şekilde gösterebilen Mi Band 8’de alarm, zamanlayıcı, müzik kontrolü ve nefes ile ilgili egzersizler de bulunuyor. Cihaz bununla birlikte uzaktan fotoğraf çekmeye de imkan tanıyor. Yeni modelde beğendiğimiz özelliklerden biri de kolye aksesuarı ve koşu klipsi desteği oldu. Opsiyonel olarak sunulan aksesuar sayesinde cihazı bir kolye olarak kullanmak da mümkün oluyor. Koşu klipsi ise profesyonel antremanlarda kullanıcılara kolaylık ve yarar sağlamayı amaçlıyor. Koşu klipsi sayesinde cihazınızı ayakkabınızın bağcıklarına kolay bir şekilde takabiliyorsunuz. Bu sayede daha profesyonel koşu sonuçları elde edilebiliyor.