Cihazın tasarımını bir kenara koyup performansını mercek altına aldığımızda medya oynatıcısında Amlogic S905X4 işlemcisinin ve Mali G31 MP2 GPU’nun kullanıldığını görüyoruz. Bir önceki cihazda kullanılan GPU’dan daha iyi grafik performansı sunan yeni model gelişmiş işlem gücünün yanında verimlilik de sağlıyor. Cihazı akıllı telefonlarda olduğu gibi popüler benchmark uygulamalarından Geekbench 5’te de test ettik. Cihaz uygulamanın tek çekirdek performansından 150, çok çekirdek performansından ise 450 puan aldı. Yeni modelde yer alan dört çekirdekli işlemci sayesinde uygulamalar bir önceki modele kıyasla daha hızlı açılıyor ve arayüz daha akıcı bir şekilde çalışıyor.
Medya oynatıcısına Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Disney+, TV+ ve daha bir çok uygulama yüklenebiliyor. Bu platformlardaki 4K içerikler Xiaomi medya oynatıcısı üzerinden izlenebiliyor. Yeri gelmişken söyleyelim. 4K destekli bir televizyonunuz yoksa bu medya oynatıcısını herhangi bir Full HD destekli televizyonda veya monitörde de kullanabilirsiniz. Cihaz saniyede 60 kare 4K video özelliğine destek veriyor. Bir önceki modelde Android 9 işletim sistemi yer alırken yeni modelde Android 11 karşımıza çıkıyor. Android TV yerine Google TV’nin tercih edildiği yeni modelin minimalist arayüzünden de memnun kaldık. Biz cihazı eski bir Philips televizyonda ve ViewSonic’in taşınabilir projektöründe test ettik. Kullandığımız ViewSonic projektör Xiaomi TV Box 2.nesil cihazıyla birlikte akıllı yeteneklere kavuştu. Yeni modeli bir önceki cihazdan ayıran farklardan biri de 2. nesil modelin Dolby Vision ve HDR10+ ekran teknolojilerine sahip olması. Dolby Vision ve HDR10+, yüksek dinamik aralığının yanında yüksek parlaklık ve kontrast desteği sunuyor. Pek tabii bunun için televizyonunuzun da bu özelliklere destek vermesi gerekiyor. Biz cihaz üzerinden video haricinde popüler oyunlardan Asphalt 9: Legends ile Crossy Road oyunlarını da oynadık. Bir önceki modelde Bluetooth 4.0 bağlantısı kullanılırken yeni modelde Bluetooth 5.2 bağlantısı göze çarpıyor.
Yeni bağlantı desteği bir önceki bağlantıdan daha hızlı bir performansa imkan tanıyor. Bu destek sayesinde cihaza oyun kumandaları veya kablosuz hoparlörler de bağlanabiliyor. Uzaktan kumanda da yer alan Google Asistan tuşu sayesinde televizyonu sesli olarak da kontrol etmek mümkün. Akıllı telefonlarla benzer bir deneyim sunan medya oynatıcısına hava durumunu sorabilir, hatırlatıcı ayarlayabilir, alarm kurabilir veya programlarınızı yönetebilirsiniz. Sonuca gelecek olursak Xiaomi TV Box selefine kıyasla daha iyi bir performans ve daha akıcı bir arayüz deneyimi sağlıyor. Dolby Vision ve HDR10+ gibi yeni ekran teknolojileriyle de görüntü kalitesinde artış sunan TV Box S 2. nesil, şu anda piyasada satın alabileceğiniz en başarılı medya oynatıcılarından biri. Eğer Android ekosistemindeyseniz ve televizyonunuz akıllı özelliklere sahip değilse bu cihazı gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.