Yakında 100cc / 6 kW altındaki motosikletlerden de MTV alınabilir

11 Ekim 2024 16:02

Ortaya atılan iddiaya göre yakında 100cc / 6 kW altındaki motosikletlerden de MTV alınabilir. Bu konuda çalışmalar yapılıyor.

Fırat Kozok tarafından burada yapılan paylaşıma göre meclise sunulan yeni bir yasa teklifinde önemli kalemler yer alıyor. Buna göre 100 bin TL ve daha fazla limite sahip kredi kartlarından savunma sanayisine aktarılmak üzere yıllık 750 TL katılma payı getirmeyi düşünülüyor. Teklife göre ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında 1500 TL tescil ücreti alınması masada yer alıyor. Gayrimenkul alımlarında alıcı ve satıcıdan 750’şer TL katılma payı alınması da pakette yer alıyor. Yatırım harcamaları olan şirketlerin bu kalemlerde enflasyon muhasebesinden muaf tutulmalarına yönelik düzenleme de aynı pakette yer almış durumda. Teklifle motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletler, motorlu taşıtlar vergisi (MTV) kapsamına alınacak. Hepsine ek olarak vergi matrahı 5 bin TL ve üzeri olan kol saatleri ile insansız hava taşıtları, eğlence amacıyla tasarlanmış drone’lar da ÖTV kapsamına alınıyor.

Ortaya atılan iddiaya göre yakında 100cc / 6 kW altındaki motosikletlerden de MTV alınması yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş