reklamı kapat

POPÜLER

Copilot

Yakında Copilot tuşu başka bir uygulamayı başlatmak için kullanılabilecek

 - Güncelleme: 21 Eylül 2024 12:06

Microsoft tarafından resmi olarak atılan adıma göre yeni klavyelerde yer almaya başlayan Copilot tuşu yakında başka bir uygulama başlatabilecek.

Yeni nesil Windows bilgisayarların klavyelerinde özel bir Copilot tuşu yer alıyor. Bu tuşa basıldığı zaman doğrudan üretken yapay zeka üzerine kurulan yardımcı sistem Copilot’a erişim sağlanıyor. Ancak çoğu kişi bu altyapıyı kullanmıyor. Bu açıdan güzel bir adım atan Microsoft, yakında Windows 11 kullanıcılarının Copilot tuşunu başka uygulamaları başlatmak için özelleştirmesine imkan tanıyacak. Bunun için Windows ayarlarına yeni bir ayar seçeneği getirilecek. Bundan önce yeni Windows uygulaması ses getirmişti. Burada yer alan Windows uygulaması bugün macOS, iOS, iPadOS, web tarayıcılar, Android cihazlar ve Windows PC’ler için yayınlandı. Bu uygulama hakkında şirket şu açıklamayı yaptı: “Windows Uygulaması, Azure Sanal Masaüstü, Windows 365, Dev Box ve RPA Box’a açılan bir kapı ve sizi istediğiniz herhangi bir cihazdan Windows 11 veya Windows 10’a güvenli bir şekilde bağlama görevini üstleniyor.

Windows Uygulaması, benzersiz iş ihtiyaçlarınızı karşılamak için özelleştirilebilir bir ana ekran ile tasarlandı. Farklı hesaplara bağlı birden fazla hizmetiniz varsa, kolay hesap değiştirme özelliğimiz sayesinde bunlar arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Windows uygulaması, Azure Sanal Masaüstü ve Windows 365’in yerini alarak bildiğiniz ve sevdiğiniz Windows deneyimine ulaşma yolunu basitleştiriyor.” Uzun zamandır test edilen uygulama, temelde Windows’un oluşturulan bir sanal kopyasına erişim sunuyor ve şu anda sadece Microsoft’un iş ve okul hesaplarıyla sınırlandırılıyor. An itibarıyla bu altyapının normal kullanıcılara destek verip vermeyeceği bilinmiyor.

Copilot planı yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle