Yayıncılar için vazgeçilmez aksesuar; Elgato Stream Deck MK.2 incelemesi

29 Ocak 2022 20:00

ELGATO STREAM DECK MK.2 DENEYİM

Stream Deck MK.2’de bir önceki modelde olduğu gibi 15 adet tuş yer alsa da orijinal moldeden farklı bir tasarım  karşımıza çıkıyor. Daha ergonomik  bir tasarımın kullanıldığı yeni model orijinalden daha ufak bir boyuta sahip. Cihazdaki ön yüz de özelleştirilebiliyor. Elgato’nun internet sayfasında farklı ön yüz seçenekleri opsiyonel olarak sunuluyor. Bu ön yüzler tercih edildiğinde cihaz ayrı bir havaya bürünüyor. Yeni modelin stand tasarımı da bir önceki modeldeki stand tasarımından farklı görünüyor. Kutu içeriğinden çıkan stand cihazdan kolay bir şekilde ayrılıyor. Cihazın kurulumuna gelecek olursak Elgato Stream Deck’in kurulumu oldukça kolay. Cihaza ilk olarak kutu içeriğinden çıkan USB-C kablonun USB-C tarafını cihaza, USB-A tarafını ise bilgisayara takmanız gerekiyor. Daha sonrasında Stream Deck isimli yazılımı bilgisayara kurmalısınız. Bu yazılım Elgato’nun indirme sayfasında yer alıyor. Uygulama hem Mac hem de Windows’lu bilgisayarlarla çalışıyor. Uygulama şirketin diğer uygulamalarında olduğu gibi hem basit hem de sade bir arayüze sahip. Cihazda ilk etapta boş fiziksel tuşlar karşımıza çıkıyor.

Bu fiziksel tuşlar cihaza atanan kısayolların ardından doluyor. Uygulamanın sağ kısmında yer alan çubuk üzerinde daha önceden belirlenen eylemler listesi yer alıyor. Bu sayede cihaza hızlı bir şekilde eylemler eklenebiliyor. Yayıncılıkta hangi uygulamayı daha çok kullanıyorsanız cihaza buna göre eklemeler yapabiliyorsunuz. Örneğin Twitch’te canlı yayınlar gerçekleştiren bir yayıncıysanız Twitch ile ilgili eylemler, YouTube’da video içerikler üretiyorsanız bu servisle ilgili eylem listesi karşımıza çıkıyor. Fiziksel tuşlara kısayollar atandıktan sonra bu kısayollarla uyumlu logolar da cihaza eklenebiliyor.

Tüm eylem listesi cihaza eklendikten sonra Stream Deck masadayken havalı bir görünüm sunuyor. Kullanıcıların profesyonel düzeyde yayıncılık yapmasına destek veren cihazda çok sayıda eylemi hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkün oluyor. Örneğin YouTube’da bir canlı yayın yapıyorsanız ve bu yayında daha önceden oluşturduğunuz kısa bir videoyu paylaşmak istiyorsunuz. Bu video canlı yayın esnasında hızlı bir şekilde Stream Deck’e daha önceden belirlenen tuşa basarak hızlı bir şekilde paylaşılabiliyor. Twitch’te canlı yayın yapan biriyseniz videolarda reklam oynatma veya sohbeti yavaşlatma gibi eylemleri de cihaza tanıtarak süreci hızlandırabilirsiniz. Sıkça ziyaret edilen internet sayfalarını dilediğiniz bir tuşa atayıp internet sayfalarına hızlıca giriş yapmak da mümkün. Uygulama üzerinden cihazın parlaklığı da ayarlanabiliyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5

Paylaş