reklamı kapat

POPÜLER

Yeni Hyundai IONIQ 5, Türkiye'de 1 milyon 895 bin TL'den satışa sunuldu

Yeni Hyundai IONIQ 5, Türkiye’de 1 milyon 895 bin TL’den satışa sunuldu

Yeni ya da makyajlı Hyundai IONIQ 5, 1 milyon 895 bin TL’den satışa sunuldu. Tamamen elektrikli model 63.0 kWh bataryayla geliyor.

Yeni Hyundai IONIQ 5, Türkiye’de şu anda sadece 125 kW 4×2 Advance versiyonuyla satılıyor. 1 milyon 895 bin TL’den başlayan bu versiyon için yapılan açıklamalarda teknik olarak şunlara yer veriliyor: “Yeni IONIQ 5, etkileyici bir hızlanma performansı sunuyor. Standart menzilli batarya ile donatılan iki tekerden çekişli versiyon 0’dan 100 km/s hıza sadece 8.5 saniyede ulaşıyor. Hyundai’nin son teknoloji akıllı sistemleri ile yeni IONIQ 5, standart menzil bataryasıyla şehir içinde 613 kilometreye kadar menzil sunuyor. IONIQ 5, 185 km/s maksimum hızıyla mükemmel sürüş dinamikleri ve sportif performans sunuyor. Yeni IONIQ 5, iki tekerlekten çekiş ve standart menzilli bataryalı versiyonda, arka aksta entegre 125 kW gücünde bir elektrik motorla tahrik ediliyor. Bu motor 170 PS güç ve 350 Nm anlık tork sağlıyor. Yeni IONIQ 5, 350 kW DC şarj cihazıyla sadece 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor. 63.0 kWh bataryayla, yeni IONIQ 5’in 800 V batarya sistemi şu şarj sürelerini sunuyor: 350 kW DC şarj istasyonunda %10’dan %80’e şarj 18 dakika sürerken, bu 18 dakikalık şarjla 308 km menzil sağlanıyor. 50 kW DC şarj istasyonunda ise %10’dan %80’e şarj 58 dakika sürüyor.” Birleşik menzili 440 km seviyesinde yer alan modelde, burada görebileceğiniz çok sayıda özellik standart olarak sunuluyor.

Şirketten bundan önce IONIQ 5 N Time Attack gelmişti. Bu araç için yapılan açıklamada şunlar söylenmişti: Hyundai N markası, dünyanın en zorlu yarış pistlerinden biri olarak kabul edilen Nürburgring’teki başarılarını tazelemeye odaklanmış durumda. Nürburgring 24 Saat (N24) yarışında üst üste dördüncü TCR sınıfı zaferini hedefleyen Hyundai, tamamen elektrikli bir otomobille ter dökerek rekabete farklı bir boyut getirmiş olacak.

Nürburgring’in birbirinden zorlu virajlarını IONIQ 5 N ile aşmayı deneyecek olan Hyundai, aynı zamanda Amerika’daki Pikes Peak Tırmanma Yarışında da yine IONIQ 5 N temelli Time Attack versiyonunu kullanacak. Dünyanın en popüler simülasyon oyunu olarak kabul edilen Gran Turismo ile işbirliği yapan Hyundai N departmanı, böylelikle motor sporlarının geleceğine de yatırım yapmış oluyor. 

Tam 1438 metre yüksekliğe doğru uzanan Pikes Peak Tırmanma Yarışı, araçlar üzerinde bazı eklentiler ve geliştirilmeler yapılmasını da zorunlu kılıyor. Bu etkinlik için özel olarak modifiye edilen IONIQ 5 N TA, yüksek verimli elektrik motorları ve bataryasıyla tam 687 beygir güç üretiyor. IONIQ 5 N’e sadık kalınarak geliştirilen bu versiyon, daha çok işletim sistemi ve yazılım modifiyesiyle gücünü artırıyor. Ayrıca, N Aktif Ses özelliği de geliştirilerek dışarıya 120 db seviyesinde motor ve egzoz sesi veriliyor.”

Yeni Hyundai IONIQ 5 yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli