reklamı kapat

POPÜLER

Yeni Land Cruiser Prado

Yeni Land Cruiser Prado Türkiye’de 9 milyon 750 bin TL’den satışa sunuldu

Yeni Land Cruiser Prado Türkiye’de 9 milyon 750 bin TL’den satışa sunuldu. Araç, “Efsane geri döndü” mottosuyla öne çıkarılıyor.

Tam 9 milyon 750 bin TL’lik satış fiyatı, buradaki resmi sitede yeni Land Cruiser Prado modelinin 2.8D-4D 4×4 8 ileri otomatik dizel versiyonu için listeleniyor. 100 km için 10,7 litre yakıt tüketimi verisi açıklanan araç, toplam yedi farklı renkte satın alınabiliyor. Araçtaki 2.8 litrelik dizel motor, resmi verilere göre 202 beygir güç ve 500 Nm tork sunuyor. Model hakkında yaptığı açıklamada Toyota Türkiye şunları aktarıyor: “Efsane geri döndü. Gerçek bir ikonun duyguları harekete geçiren tasarım anlayışıyla hayat bulan yeni Land Cruiser Prado, zamana meydan okuyan bir stili en modern teknolojik özellikler ile bir araya getiriyor. Geçmişten ilham alarak geleceğe odaklanan bu efsane, sizi gitmek istediğiniz her yere götürmeye ve her zaman geri getirmeye hazır.” Kokpitinde iki farklı ekranın bir araya getirildiği yeni Prado, Apple CarPlay desteğine de sahip.

Bundan önce bir açıklama dikkat çekmişti. Eski Toyota CEO’su Akio Toyoda, “Japonya’da otomotiv sektöründe çalışan 5,5 milyon kişi var. Bu kişilerin arasında uzun süredir motorla alakalı iş yapanlar da var. Elektrikli araçlar tek seçenek haline gelirse, bu insanlar işlerini kaybedecek.”  açıklamasında bulundu. Toyoda çok uzun bir süredir otomobil sektöründe sadece elektrikli araçların olduğu bir geleceği kabul etmiyor ve içten yanmalı modellerin hayatta kalması gerektiğini savunuyor. Daha temiz içten yanmalı motora sahip araçların üretilebileceğini dile getiren Toyoda, bir açıklamasında “BEV’ler (Bataryalı Elektrikli Araçlar) ne kadar ilerleme kaydederse kaydetsin, hibrit araçlar, yakıt hücreli elektrikli araçlar ve hidrojen motorlu araçların yine de otomotiv pazarının yüzde 70’ini oluşturacağına inandığını ifade etmişti.

Yeni Land Cruiser Prado yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu