Yeni mikro elektrikli Microlino Spiaggina tanıtıldı

16 Ekim 2024 09:41

Yeni mikro elektrikli Microlino Spiaggina tanıtıldı. Paris Otomobil Fuarı kapsamında sergilenen araç oldukça şirin görünüyor.

Microlino, Spiaggina konseptini 2022 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. 2024 Paris Otomobil Fuarı’nda ise üretim versiyonu görücüye çıkarıldı. Şirketin retro yapıdaki şirin tasarım çizgisini benimseyen model, önden girilen bir seçenek ve 10.5 kWh batarya paketi üzerine kuruluyor. 17 beygirlik bir elektrik motoru taşıyan araç, 90 km/s hıza çıkabiliyor ve şartlara göre değişmekle birlikte 177 km kadar yol yapabiliyor. “Microlino Spiaggina First Edition” sürümü için 25 bin euro Avrupa fiyatı açıklanan mikro elektrikli, sadece önünde cam kullanıldığı için oldukça havadar/açık bir yapıya sahip. Bu açıdan tam olarak yaz/bahar dönemine uygun olan Spiaggina, sadece iki kişilik bir seçenek konumunda yer alıyor.

Bundan önce Microlino Lite dikkat çekmeyi başarmıştı. Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılan iki kişilik Microlino Lite, ülkelere göre değişmekle birlikte 14 yaşındaki gençlerin dahi kullanabileceği bir seçenek olarak tasarlanmıştı. 12 beygirlik bir elektrik motoru ile karşımıza çıkarılan araç, maksimumda 45 km/s hıza çıkabiliyordu. Avrupa’daki birçok ülkede normal araç ehliyeti olmayan ancak moped lisansı olanlar tarafından kullanılabileceği aktarılan araç, 5.5 kWh ya da 11 kWh olmak üzere iki farklı batarya seçeneğiyle hazırlanmıştı. Sırasıyla 100 km ve 180 km menzil açıklanan model, en altta yüzde 80 doluluğa iki saatte, üstte ise dört saatte taşınabiliyordu.

Microlino Spiaggina yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş