Yerli otomobile olan ilgi çığ gibi büyüyor. Dün paylaştığımız haberde sizlere yerli otomobil için Asortie A.Ş isimli şirketin bayilik başvurusunda bulunduğunu aktarmıştık.
Bugün ise yerli otomobil ile ilgili yeni bir haber ortaya çıktı. Simülatör üreticisi SANLAB, yerli otomobil projesi için özel bir simülatör geliştirdiğini duyurdu. Geliştirilen simülatör yerli otomobildeki testlerin daha etkin ve verimli olmasını sağlıyor.
SANLAB Kurucusu Evren Emre, yerli “Hareketli Simülatör” ile TOGG mühendislerinin matematik modelleri ve yapay zeka sistemlerini test edebildiğini söyledi.
Simülatör ile tasarım kararlarının daha hızlı ve etkili bir şekilde verilebileceğini söyleyen Emre, “TOGG, ülkemizin en büyük hayallerinden birini gerçeğe dönüştürmek üzere adım attı. Biz de bu projeye geliştirdiğimiz simülatör ile katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Tıpkı otomobil gibi bizim de tamamen yerli olarak geliştirdiğimiz simülatörümüzü, ‘döngüde sürücü’ ve ‘döngüde yazılım ve donanım’ simülasyon altyapısı ile sağladık. Bu simülatör ile TOGG mühendisleri, geliştirdikleri detaylı matematik modelleri ve yapay zekâ sistemlerini test edebiliyor” dedi.
Arkadan itişli versiyonda 200 beygir güç ve 7,6 saniyelik 0-100 performansı vadeden SUV aracın 4×4 versiyonda ise 400 beygir güç ve 4,8 saniyelik 0-100 seviyesine çıkması bekleniyor. Maksimum sürat ise iki yerli araç için de saatte 180 km. Hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabilecek otomobil araçlarının batarya ömürlerinin de uzun olduğunu belirtelim.
8 yıl pil garantisi sunacak yerli otomobilin bakım maliyeti de çok düşük. Yerli otomobilde benzinli ve dizel araçlardaki gibi mekanizmalar olmadığı için bakım maliyetinin düşük olacağını söylemek mümkün. Dijital ayna ve saklı kapı kolu gibi yenilikçi teknojilerin de kullanıldığı otomobilin konsolunda üç alt merkezde bir adet olmak üzere toplamda dört ekran karşımıza çıkıyor. Yerli otomobilin ismi ise önümüzdeki yılın ortasında gerçekleşecek lansmanda ortaya çıkacak.
Yerli otomobilin tanıtım videosu