Yılın en iyisi olmaya aday; Samsung Galaxy Note 10 Plus incelemesi

02 Eylül 2019 21:00

YÜKSEK PERFORMANS

Performans detaylarına ekranla başlayalım. 6,8 inç boyutundaki Dinamik AMOLED ekran Samsung’un akıllı telefonlar için ürettiği en kaliteli ekran diyebiliriz. Evet, teknik olarak Dinamik AMOLED, geçmiş modellerde aşina olduğumuz Super AMOLED’den daha başarılı. HDR10+ sertifikasına sahip olan telefon Dinamik Ton Haritalaması özelliğiyle gerçekten harika işler çıkarıyor. Ekrandaki kusursuzluk sadece ekran deliği ile bozuluyor. Ekran deliği, çentiğe göre görsel açıdan daha iyi bir alternatif olsa da hala kamerayı saklamak için türlü uğraşlar sergilediğimizi de itiraf etmemiz gerekiyor. Samsung’un Galaxy S10 ailesinde olduğu gibi Galaxy Note 10 Plus’ın ön kamerasını saklamak için özel olarak paylaştığı duvar kağıtları bulunuyor. Bunlardan birini kullanarak ön kamerayı -en azından ana ekranda- “görünmez” hale getirebilirsiniz.

Gelelim pil performansına; Samsung Galaxy Note 10 Plus, 4.300 mAh’lik bir pilden güç alıyor. Dev ekranına rağmen 4.300 mAh’lik pil kesinlikle kullanıcılarını yarı yolda bırakmıyor. Pille ilgili sevindirici bir diğer detay ise 25W ve 45W’lık hızlı şarj seçenekleri. Ürün kutusundan 25W’lık hızlı şarj adaptörü çıkıyor ancak yine Apple’ın eleştirildiği gibi Samsung da ürün kutusuna 45W’lık şarj adaptörü koymamış. 45W’lık şarj adaptörünü kendiniz ayrıca satın almalısınız. Samsung’un ürün kutusuna 3,5 mm kulaklık dönüştürücü dahi koymadığı düşünüldüğünde 45W’lık şarj adaptörünün yokluğu pek de sürpriz olmadı. 45W kadar hızlı olmasa da en azından 25W ile de hızlı şarj mümkün diyerek kendimizi avutuyoruz.

Kulaklık girişinden söz açılmışken gerek hoparlörlerin gerek kutudan çıkan AKG kulaklıkların oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Sesle ilgili bir diğer dikkat çeken nokta da gelen bir diğer yeni bir özellik. Zoom-In mikrofon özelliği ile video kayıt esnasında arka plan seslerini bastırarak, istenilen seslere yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Canlı müzik kayıtları, yemek tarifleri, otomobil ve sahne gösterileri gibi sese odaklanmanızı gerektiren anlarda kullanabileceğiniz beğendiğimiz bir özellik oldu. Tek yapmanız gereken video modundayken sesine odaklanmak istediğiniz bölgeye zoom yapmak. Görüntüye yaklaşırken sese de otomatik olarak zoom yapmış oluyorsunuz.

7 nm 64 bit sekiz çekirdekli işlemciden güç olan Samsung Galaxy Note 10 Plus’ın işlemci performansı için söylenecek pek bir şey yok. Birçok kullanıcının ihtiyacından fazlasını sunan işlemciyi biz de çok zorlayamadık desek yeridir. Unutmadan söyleyelim bu performansta 12 GB RAM’in payı büyük. Samsung Galaxy Note10+’ın performansı artırmak için kullanılan yapay zeka destekli hızlandırıcıları da (Boot Up Booster ve Game Booster) var. Boot Up Booster ile telefon bir hafta boyunca en sık kullanılan uygulamaları analiz ediyor ve sık kullanılanlar listesini günlük güncelleyerek RAM’e yazıyor. Bu sayede Galaxy Note 10 Plus, sık kullanılan 12 uygulamanın (Galaxy Note10 için 4 uygulama) en hızlı şekilde açılmasını sağlıyor.

Yapay zeka destekli bir başka hızlandırma algoritması oyunlar için çalışıyor. Oyun hızlandırma algoritması performans ve pil kullanımını otomatik olarak optimize edebiliyor. Oyun hızlandırmaya erişmek için oyunu açtıktan sonra navigasyon çubuğunda yer alan Game Booster ikonuna dokunmanız yeterli. Game Booster ekranında telefonun sıcaklığını, hafıza ve pil durumunu izleyebilirsiniz. Yine aynı ekran üzerinde, oyun esnasında keyfinizi kaçıracak çağrı ve bildirimleri engelleyebileceğiniz seçenekler de bulunuyor. GeekBench 4.1, AnTuTu 7 ve GFX 3.1 gibi benchmark uygulamalarındaki sıralamayı merak edenler için Samsung Galaxy Note 10 Plus, Android telefonlar arasında Türkiye’de resmi satışı bulunan modeller arasında hemen hemen her kategoride lider durumda olsa da iPhone Xs Max’in gerisinden geliyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8

Paylaş