reklamı kapat

POPÜLER

YouTube LOG Tasarım

YouTube, boş ana sayfayı Türkiye’ye de getirdi

Video alanının lideri konumunda yer alan YouTube, izleme geçmişini kapatanlara boş ana sayfa çıkarmaya Türkiye’de de başladı.

YouTube’da izleme geçmişini kapatan çok sayıda kişi bulunuyor, Google’ın yaptığı son güncelleme direkt olarak o kişileri hedef alıyor. Eğer kaçırdıysanız dev şirket geçtiğimiz hafta izleme geçmişini kapatanlara uyarıya sahip boş bir ana sayfa çıkarmaya, yani daha önce olduğu gibi öneri videolar göstermemeye başladı. Bu “boş ana sayfa” altyapısı artık Türkiye’de de yer alıyor, bu açıdan küresel çıkış hızlı şekilde yapılmış gibi görünüyor. Bu konuda bir açıklama yapan Google sözcüsü, “Bu yeni deneyimi video önerileri sağlamak için hangi YouTube özelliklerinin izleme geçmişine dayandığını daha açık hale getirmek ve önerilere göz atmak yerine aramayı tercih edenlere hız kazandırma için başlatıyoruz.” demişti. Platform bundan önce ise ses getiren 1080P Premium haberiyle gündeme gelmişti.

YouTube geçtiğimiz yıl mobil için “1080p Premium” testlerine başlamasıyla gerçekten çok ses getirmiş ve daha sonra bu konuda resmi duyuruyu da yapmıştı. Normal 1080P çözünürlük seçeneğinin üstüne konumlandırılan yeni 1080p Premium seçeneği, ücretli “Premium” abonelerine daha fazla video bit genişliği veriyor, bu sayede 1080p Premium ile 1080P’ye oranla daha net / keskin / temiz video kalitesi elde edilebiliyor. İlk aşamada iPhone ve Apple TV cihazlara özel kalan 1080p Premium seçeneği, en son Android tarafına da gelmeye başlamıştı. Kısa süre önce öğrendiğimiz kadarıyla özellik web sürümüne de küresel olarak ulaştı. Örneğin direkt olarak buradaki videoda görülebilen (Türkiye’deki Premium abonelerine de açık) 1080p Premium seçeneği, bazı yanlış bilgilerin aksine ücretsiz 1080p seçeneğini kaldırmıyor. Google sadece “Premium” abonelerine biraz daha fazla kalite veriyor.

YouTube adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

İLGİLİ HABERLER