Çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan YouTube Music, kendi özel radyo istasyonlarınızı oluşturmanıza izin veriyor
YouTube Music, Apple Music ve Spotify kadar kullanıcı sayısına sahip değil ancak yine de çok büyük bir kitle tarafından aktif olarak kullanılıyor. Özellikle YouTube Premium içerisine dahil olmasıyla dikkat çeken platform, bugün iOS ve Android uygulamasında faydalı bir özelliği devreye almaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar artık kendi özelleştirdikleri radyo kanallarını oluşturabiliyor. Bu geçtiğimiz yıldan bu yana test edilen özel radyo kanallarına 30’a yakın şarkıcı eklenebiliyor, algoritma bunlara bakarak bir liste oluşturuyor ve burada sunulan farklı kişiselleştirme seçenekleri (Şarkıcı çeşitliliği vb. gibi) ile kanallar tam istenilen hale getirilebiliyor. Örneğin hazırladığınız kanalın sadece seçtiğiniz kişilerin en yeni ve hareketleri şarkılarını çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Yakında herkes için açılacak özellik, sadece ücretli değil ücretsiz kullanıcılara da tamamen açık olacak.
∗Bu kısım henüz Türkiye’deki birçok kullanıcıya çıkmıyor.
Platform en son uzun zamandır atıl durumda kalan “Kitaplık” bölümündeki tasarımı değiştiriyor olmasıyla ses getirmişti. Yakında herkes için aktif edilecek yeni tasarımda eskiden farklı olarak sadece yazılı kategoriler karşımıza çıkmayacak. Firma yeni “Kitaplık” tasarımında direkt olarak sizinle bağlantılı içerikleri / şarkıları gösteriyor, kategorileri (Çalma Listeleri, Şarkılar, Albümler ve Sanatçılar) yukarıya taşıyor. Bu sayfaya bir “karışık çal” butonu ekleyen Google, yeni tasarımda “Kitaplık” butonu üzerinden “Kitaplık, İndirilenler, Yüklenenler ve Cihaz Dosyaları” arasında hızlı geçiş imkânı da tanıyor.
YouTube Music daha önce ise 2022 özeti ile gündeme gelmişti. Google, Türkiye’de de açık olan servisi (Aylık 20,99 TL) Music için 2022 özetini karşımıza çıkarmıştı. Sadece mobile özel olarak hazırlanan buradan ulaşabileceğiniz sayfada, geride bırakmaya hazırlandığımız yılın kişisel müzik özetlerinize hızlıca göz atabiliyorsunuz. Burada Instagram Hikayesi tarzında görsel bir deneyim hazırlayan Google, çok sayıda farklı kategoride detaylı bilgiler veriyor ve 2022’yi şekillendiren müzikleri / parçaları toplu şekilde gözler önüne seriyor.