ALÜMİNYUM GÖVDE
ZTE’nin önceki telefonlarından da alıştığımız tasarım çizgisinin devam ettiği ZTE Blade V7 ilk bakışta gayet iyi görünüyor ve detaylara inildiğinde de bu başarısını sürdürüyor. Arka kısmı ve yanları alüminyum malzemeden yapılmış olan Blade V7 Lite’ın arka kamerasının hemen altında parmak izi okuyucu bulunuyor. Hoparlörler de yine arka tarafın alt kısmında kendisine yer buluyor.
Hoparlörlerin ses seviyesinin ve de kalitesinin beklentilerin biraz aşağısında kalabildiğini bu aşamada söylemek gerekiyor. Bunda hoparlörün aşağıya değil arkaya konumlandırılmasının payı büyük. Arka tarafta her ne kadar büyük ölçüde alüminyum malzeme kullanılsa da üst ve alt kısımda anten için ayrılmış iki plastik parçanın bulunuyor.
Ön tarafa baktığımızda 5 inç büyüklüğünde ve HD çözünürlüğünde ekran bizleri karşılıyor. Ekrana baktığımızda ilk olarak çerçevesiz bir tasarımın bizi karşıladığını düşünsek de ekran açıldığında bu hayallerimiz suya düşüyor.
Ekranın yanlarında oldukça kalın sayılabilecek bir çerçeve bulunuyor. Ekranın alt kısmında hiçbir fiziksel tuş bulunmuyor ve tamamen kapasitif dokunmatik tuşlara yer veriliyor. Açıkçası bu gayet yerinde bir karar olmuş zira zaten ekran çerçevesi oldukça kalın ve eğer sanal tuşlar kullanılsaydı deneyimi olumsuz yönde etkileyebilirdi. Alt kısımda şarj girişinden başka bir giriş bulunmazken kulaklık girişi üstte konumlandırılıyor Sağ tarafta kilit tuşu ile SIM ve microSD kart girişi yer alıyorken; SIM ve microSD kart tek yuvada toplanıyor. Cihazın tasarımı genel hatlarıyla bu şekilde. Ancak tabii ki günlük kullanımda nasıl bir his uyandırdığı da bir telefon için oldukça önemli bir detay. ZTE Blade V7 Lite’ı elinize aldığınızda fiyatına göre daha yüksek kalitede bir cihaz kullanıyormuş hissi veriyor. Bunda alüminyum gövdenin etkisi elbette büyük. Kilit tuşunun ve ses tuşlarının yerleşimi gayet iyi ve bunlara ulaşmakta herhangi bir zorluk yaşanmıyor. Alüminyum malzeme görsel olarak telefonun güzel olmasının haricinde sağlam olmasına da olanak sağlıyor.